1. joulukuuta 2012

Kanan rintafileet, mojo-kastike ja paistetut chiliperunat

Mojo-kastikkeen reseptin löysin jostain internetin syövereistä kesällä, kun grillauskausi oli parhaimmillaan. Tämä kastike käy erinomaisesti grilliruokien kanssa, sekä kaiken paistettavan lihan kera. Itseasiassa se on niin hyvää, että voisinpa dipata myös tortillachipsejä tai viipaloituja vihanneksia siihen. Tätä kastiketta ei kypsennetä missään vaiheessa ja tarvitset sen tekemiseen sauvasekoitinta. Lisäksi kastike on erittäin terveellinen ja sisältää paljon esimerkiksi C-vitamiinia ja muita antioksidantteja lisäten vastustuskykyä.















Mojo-kastike
1 punainen paprika
2 tomaattia
1 iso punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 tl paprikamaustetta
1/3 tl valkosipulimaustetta
3 rkl valkoviinietikkaa
1,5 rkl sokeria


Pese ja pilko tomaatti ja paprika lohkoiksi. Pilko chili ihan pieneksi. Jos et halua kovin tulista lopputulosta, poista chilistä siemenet. Laita paprika, tomaatti ja chili korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella juoksevaksi. Hienonna valkosipuli veitsellä (ei sauvasekoittimella, tulee kitkerää!) ja lisää se valkoviinietikan ja muiden mausteiden kanssa kastikkeeseen. Sekoita lusikalla ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ennen syömistä. Vinkki! Jos chilin siemeniä pääsi lipsahtamaan kastikkeeseen liikaa, laita enemmän sokeria. Se taittaa tulisuutta.

Paistetut chiliperunat
5 perunaa
2 rkl sweet hot chili saucea
paprikamaustetta
mustapippuria
valkosipulijauhetta
Chili Explosion -mausteseosta
suolaa

Kuori ja pilko perunat lohkoiksi. Keitä niitä koosta riippuen noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneitä. Valuta vesi ja kaada perunat pannulle. Mausta perunat ja kypsennä pannulla vielä noin 5 minuuttia, jotta perunoihin tulee rapea kuori.

Kanan rintafileet maustoin kuten viljaporsaan ohutleikkeet, mutta paistoin niitä uunissa uunivuuassa keskitasolla 225 asteessa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...