26. heinäkuuta 2015

New York Cheesecake mustikalla

Meillä on perjantaisin töissä Pullapiiri, tuttavallisemmin Pullis. Jokainen työntekijä leipoo vuorollaan perjantaisin töihin jonkun leipomuksen, jolla sitten herkutellaan kahvin kanssa. Jos ei jaksa/osaa leipoa, kaupasta voi hakea myös jotain valmista. Nyt perjantaina oli minun vuoroni ja leipaisinkin tällaisen luomuksen. Resepti löytyi täältä. Hyvää oli, joskin kakku oli tosi tuhtia! Sitä riitti vielä kotiinkin illanistujaisiin. Mutta hyvää oli!
















New York Cheesecake mustikalla

Pohja
300 g Digestiveä
150 g voita

Täyte
600 g Philadelphia -tuorejuustoa
2,5 dl (1 prk) rahkaa
1 dl sokeria
1 dl Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1,5 dl mustikoita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit, hyvä keino on pistää kaksi pakastemuovipussia päällekkäin ja käyttää kaulinta. Sekoita sulatettu rasva joukkoon ja sekoita. Laita irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksipohja lusikalla tasaisesti vuoan pohjalle. Esipaista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähyä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää sokeri, Maizena ja vaniljasokeri joukkoon. Sekoita hyvin, ettei Maizena jää paakuiksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa täytteen joukkoon kuohukerma ja lisää valkosuklaa. Sekoita hyvin ja kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Lisää pinnalle vielä mustikat. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia, varo ettei pinta tummu liikaa. Jos alkaa osoittaa merkkejä tummumisesta, peittele vuoka foliolla. Anna kakun kypsyä vielä 30 minuuttia uunin jälkilämmöllä. Tarjoile kakku jääkaappikylmänä!

Itse tein kakun jo edellisenä iltana, mutta anna jäähtyä vähintään pari tuntia. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...